Molstraat 3, 4331 SM Middelburg  |  0118 - 641 041

Mijn naam is Henk van de Scheur.
Sinds januari 2010 ben ik als psychotherapeut/systeemtherapeut zelfstandig gevestigd binnen Triade. Als psychotherapeut werk ik vanuit systeemtheoretisch perspectief. Volwassenen kunnen bij mij zowel individueel als met hun partner, of gezin terecht. Tevens heb ik in mijn opleiding tot psychotherapeut als tweede referentiekader een opleiding psychoanalytische psychotherapie gevolgd.

Voor ik mij als zelfstandige psychotherapeut vestigde, ben ik werkzaam geweest bij een polikliniek voor ambulante forensische psychiatrie. En daarvoor heb ik 26 jaar bij de RIAGG Zuid Hollandse Eilanden gewerkt en de latere rechtsvormen daarvan. In die periode ben ik altijd verbonden geweest aan de jeugdafdeling, en wisselend betrokken geweest bij behandeling van volwassenen en ouderen.

In mijn behandelingen bespreek ik vooral toekomstperspectieven en besteed ik minder aandacht aan wat er in het verleden allemaal mis zou kunnen zijn gegaan. Het onderzoeken van in stand houdende factoren kan ook tot verandering leiden. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Vanwege het feit dat ik langzaam mijn praktijk aan het afbouwen ben, ben ik wisselend op die dagen aan het werk. Daarom kunt u mij op deze dagen niet altijd direct bereiken tijdens de telefonische spreekuren van 12.30 tot 13.00 uur. Via de mail ben ik echter goed bereikbaar: vandescheur@psychologenpraktijk-triade.nl.